Kryeministri Contee Jep Lajmin E Madh, Ja Çfarë Pritet Të Vendoset Në Itali

Por në ditët në vijim rezultati i mas ave tona të japë efektet e dëshiruara, deklaroi kryeministri italian, Giuseppe Conte pasi e gjithe evripa eshte ne gjysem karan tine.

Duhet nje shtrengim i dyte nje gjysem karant ine pasi virusi tashme ka pesuar mutacion eshte me i lehte por ka me shume perhapje ne njerez. Jemi duke punuar për të shmangur mbylljen në të gjithë territorit kombëtar.

Conte tha se:”Në çdo rast, e përsëris: bllokimi mund të mos jetë zgjedhja jonë e parë, do të kishte kosto shumë të larta, do të thotë t’i thuash vendit se ‘ne nuk kemi një strategji’.

“Pamja epidemi ologjike është shumë shqetësuese, jo vetëm në Itali, por në të gjithë Europën. Ne vazhdimisht monitorojmë trendin e infeksionit, reaktivitetin dhe aftësinë e sistemit tonë shëndetësor, dhe mbi të gjitha kemi besim për të parë efek tet e mas ave kufizuese së shpejti të miratuar”.