Kjo është arsyeja se pse portokallet shiten në rrjetë të kuqe

A keni vënë re se portokajtë në dyqane shiten kryesisht të vendosur në rrjeta ngjyrë të kuqe? Dhe për këtë, ka një arsye. Kjo pasi që, në rrjetin e kuq, sidomos portokajtë duken më joshës, prandaj ka më shumë gjasa që klientët të duan t’i blejnë ato.

Tregtarët përdorin truket dhe kur bëhet fjalë edhe për limonët, të cilët kryesisht vendosën në rrjeta të verdha – ndryshe, nëse do të vendoseshin në rrjeta të kuqe, edhe limonët do të dukeshin si portokaj.

Një truk tjetër thuhet të jetë edhe fakti se ata i vendosin ato në shporta më të mëdha.

Kjo pasi që, sipas Martin Lindstrom, autori i një libri që flet për mënyrën se si markat e ndryshme “prekin” trurin tonë, thotë se me shporta më të mëdha, blerësit blejnë 19 për qind më shumë.