Kjo eshte arsyeja pse mijera shqiptarë po dynden drejt Greqisë, pas 16 g ushtit…

Prej kater ditësh me radhë, mijëra qytetarë shqiptarë ndodhen në mes të katër rrugëve, në anën shqiptare të doganës së Kakavijës. Ata presin të kalojnë kufirin për në vendin ku jetojnë dhe punojnë,(Hapeni-ree.klamimin, dhe ndiiq-videon, e lajmit). Pas pushimeve pranë të afërmve në vendlindje. Por masat kufizuese të vendosura nga qeveria greke kanë shkaktuar një situatë k aotike dhe të paparë prej disa vitesh.

Dogana greke ndërpret punën çdo natë në orën 22:00 e deri në orën 06:00. Kjo ka shkaktuar radhë të gjata automjetesh deri në 20 km. Faktor tjetër që shkakton këtë vonesë janë autoritetet shë ndetësore greke të cilat i bëjnë tamponin të gjithë u dhëtarëve që hyjnë në territorin e Greqisë.