Keto jane shenjat qe tregojne qe ju duhet te pini uje ne moment sepse keni mungese

Trupi nuk mund të mbijetojë më shumë se 72 orë, pa ujë. Trupi i njeriut përmban 65% ujë. Mund të ketë ndryshime të konsiderueshme në përqindjen e ujit të trupit bazuar në një numër faktorësh si mosha, pesha, shëndeti etj.

Çdo pjesë e trupit tonë varet nga uji, prandaj sigurohuni që të pini ujë, sepse do të keni përfitime të shumta si:

Balancim të lëngjeve të trupit

Rregullon temperaturën e trupit

Largon toksinat nga trupi

Hidraton lëkurën tuaj

Mbron indet, palcën kurrizore dhe nyjet

Hidratimi i duhur është i një rëndësie të madhe për shëndetin tonë. Prandaj sigurohuni që të konsumoni shumë lëngje dhe që të hani ushqime të pasura me ujë për të mbajtur trupin tuaj të hidratuar. Por në disa situata si diarreja, vjellja, djersitja e tepruar, trupi juaj mund të humbasë më shumë ujë.

Në këtë artikull do të shihni se cilat janë shenjat dhe sihenjat e dehidratimit:

Rra. hje ze. mre të përshpejtuara

Sipas studimeve, dehidratimi mund të ndryshojë rr. ahjet e zem. rës. Mungesa e ujit gjithashtu mund të çojë në ndryshime në nivelet e elektroliteve në trupin tuaj.

Fryma e ke. qe dhe goja e thatë

Nëse keni mungesë uji në trup, ju mund të përjetoni frymëmarrje të ke. qe, sepse ajo do të shtojë bakteret në zgavrën e gojës. Uji ka një funksion të lubrifikuesit (hidraton mukozën në fyt).

Dhi. m.bje në nyje dhe muskuj

Nyjet tona dhe kërcet janë të përbëra nga 80% ujë. Kjo do të thotë se nëqoftëse ju mungon uji në trup, mund të keni dhim. bje të nyjeve, sepse rritet fërkimi mes esh. tr.ave.

Dhi.mb.je koke dhe marramendje

Dehidratimi do të zvogëlojë rrjedhën e oksigjenit dhe gja. kut në tru, duke shkaktuar dhi. mbje koke.

Nëse ju keni një sasi të vogël të lëngjeve në trurin tuaj, do të përjetoni marramendje dhe migrenë. Nëse vëreni dhi. mbje koke ose marramendje, pini vetëm një gotë ujë.

Çrregullimi i kapsllëkut dhe tretjes

Në rast të dehidratimit, ju mund të përjetoni kapsllëk, pasi humbja e lëngjeve çon në një stomak të ngurtë. Dehidratimi mund të shkaktohet edhe nga të vjellat dhe diarrea, të cilat mund të çojnë në dispepsi dhe nëse nuk trajtohen në kohë.

Lodhja dhe letargjia

Mungesa e ujit në tru do të çojë në presion të ulët të gja. kut dhe furnizim të pamjaftueshëm të oksigjenit në të gjithë trupin tuaj. Kjo është arsyeja pse mund të përjetoni ndjenjat letargjike.

Nevoja e ulur për urinim dhe ngjyra e ndryshuar e urinës

Nëse ju pini ujë, kjo do të thotë që do të ndjeni nevojën për të urinuar më shpesh. Pra, në rast se ju nuk ndjeni nevojën për të urinuar në një periudhë më të gjatë kohore ju mund të keni mungesë të ujit në trup.

Ju duhet të urinoni 4-7 herë në ditë. Dhe nëse nuk urinoni, do të mbani të gjitha toksinat në trupin tuaj. Nëse vini re se urina juaj është e verdhë e errët ose ngjyrë qelibar, ju mungon uji në trup.

Lëkura dhe buzët e thata

Lëkura juaj do të jetë e thatë në qoftë se ju mungon uji në trup, sepse uji siguron elasticitet të lëkurës. Buzët e thara janë një tjetër shenjë e dehidratimit. Uji në trup nevojitet për shëndetin e përgjithshëm. Pra, duhet të pini sasi të mëdha uji. Në fillim të ditës suaj, pini një gotë ujë në temperaturë dhome.

Në rast ethesh, diarreje dhe vjelljeje, rrisni konsumin e ujit për të parandaluar dehidratimin.