Këto janë 3 gabimet e përditshme që shkaktojnë rënien e flokëve, mësojni dhe ndaloni sa më parë që të jetë e

Kur nuk keni kalori të mjaftueshme, trupi juaj e ridrejton të gjithë energjinë drejt funksioneve thelbësore – si zem.rën dhe trurin tuaj, duke lënë flokët dhe skalpin prapa.

Dieta mund të jetë një tronditje për hor monet tuaja dhe shpesh çon në rrallimin dhe rënien e flokëve, ndërsa flokët e rinj nuk rriten për t’i zëvendësuar ato.Në fakt, një nga shenjat kryesore të anoreksisë, dhe një mori çrregullimesh të tjera të të ngrënit, është h umbja e flokëve.

Çfarë mund të bëni: Hani një dietë të shëndetshme me shumë proteina dhe yndyra. Flokët janë bërë kryesisht nga proteina (keratin) dhe ato kanë tendencë të prishen nëse nuk jeni duke u mjaftuar.Synoni për 46 gramë në ditë – ose rreth 10% deri 35% të kalorive tuaja totale.

Kur dilni, rrezet UV të diellit fillojnë të dobësojnë elasticitetin dhe forcën e flokëve tuaj. Ekspozimi i zgjatur i nxehtësisë dhe rrezeve të diellit mund të thajë flokët dhe lëkurën e kokës dhe të dëmtojë kutikulën dhe fibrat e flokëve, duke rezultuar në flokë të brishtë që mund të çojnë në humbje të flokëve.