Këta persona lirohen nga puna, sipas masave të reja të Qeverisë së Kosovës

Kohët e fundit dukshëm ka rënë numri i të të infe ktuarve me ko vi d në vendin tonë.Pas kësaj, Qeveria e Kosovës ka bërë ndryshimin e masave për mbrojtje ndaj kësaj pan demie.

Burime bëjnë me dije se janë një kategori e personave, që lirohen nga detyra.“Punëtorët me sëm/undje kronike, gratë shtattzëna dhe gratë gjidhënëse lirohen nga paraqitja në punë.

Si në institucionet publike, ashtu edhe në ato private. Ndërkaq punëdhënësit udhëzohen, për aq sa është e mundur, të krijojnë kushtet për angazhimin e tyre në punë nga shtëpia”.