Këshillë Madhështore nga specialistja e njohur: Mos i lani duart me Uje të nxehtë dhe pas cdo larje nuk duhet që të Përdorni…

Mjekja e njohur jep k ëshillën thelbësore : Duart nuk duhet që ti lani me ujë të n grohtë dhe pas cdo larje nuk duhet që të përdorniLarja e duarve me sapun apo me dizif ektantë është gjëja më e shpeshtë që bëjmë këto kohë, si masë kryesore për t’u mbrojtur nga kor onavi rusi.

“Rekomandoj përdorimin e ujit të vakët ose të ftohtë. Pas larjes, lëkura të mbështet në peshqir në mënyrë që të thithet lagë shtia, po të mos fërkohet ashpër që mund të shk aktojnë tra uma në duar. Është i rëndësishëm të bëhet mënjëherë më pas hidratimi i duarve me kremëra apo pomada,”-shprehet mjekjaIrena Savo.

Po kush është më e shëndetshme, larja e duarve me ujë apo pastrimi me dizinf ektantë?Sipas mjekes:“Rekomandoj patjetër larjen nëse është e mundur, pra është me e mirë larja me ujë të rrjedhshëm për ata që kanë mundësi. Ata që janë në lëvizje, le të përdorindizinfe ktantë.”

Përdorimi i dorëzave plastike po ashtu mund të jetë një problem për lëkurën.“Kur mbajmë doreza për orë të tëra, sic janë shitësit e marketeve, dorezat krijojnë dhe dje rsitje të duarve, dhe lagështira është një faktor shtesë që rëndon dermatitin, ose ndonjëherë mund të kthehet në burim m ykut”, thotë dermatologia.Në pastrojmë tashmë më shumë edhe shtëpinë tonë.