Keni shpesh dhi/mbje mbrapa kokës ? Ja se cfarë e shkakton këtë dhe si ta rregulloni në vetëm 20 minuta


Këto shenja janë:Mpirje e qafës-Dhi mbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës-Mpirje të kokës-Dhi mbje e fortë të syrit-Dhi mbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokës-Pamundësi në lëvizjen e qafës-Shkaqet e dhim bjes mbrapa koke-Tensioni-Kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit.

Dhi mbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme.Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhi mbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të str esit.Lënd imet e Qafës-Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhi mbja është e paevitueshme.Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë.

Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhi mbjen mbrapa koke.Si të përballeni me dhimbjen mbrapa koke-Ndryshoni mënyrën e qëndrimit-Nëse mënyra se si qëndroni është probl ematike, sigurohuni ta ndryshoni atë.Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.Aktiviteti Fizik-Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.Kompresat E Ngrohta-Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhi mbjen dhe zbutur inflamacionin,ditorja.