Kancelarja Merkel Jep Lajmin e mirë për të gjithë, Ja Çfarë thotë ajo për Kufijtë..

Kancelarjaa Angela Merkel ka folur ne nje videokonference ku ishin mbledhur u dheheqesit e BE mbi zhv illimin e p andemise.Ketu kancelarja gjermane theksoi se per Gjermanine si vend ne qender te Evropes eshte e rendesishme qe kufijte te mbeten te hapura duke qene se ka nje cikel ekonomik shume funksional me te cilin po lu ft ojne p ande mine.

Megjithate Merkel mbrojti tezen e mb ylljes se kufizimeve gjitheperfshirese si edhe mb ylljen mbarekombetare per muajin e ardhshem duke qene se kombi eshte duke u perballur me nje situate mjaft te v eshtire.

Ne kete pike u desh te veprohej shpejt per arsye se duhej te mbrohej sistemi sh endetesor nga nje kr ize e pritshme.“Inf ektimet e reja janë në rritje të mpr ehtë”, pohoi Merkel.

“Një dina mikë e tillë do të rë ndojë njësitë tona të kujdesit intensiv brenda disa javësh”, shtoi kreu i q everisë federale. Gjermania ka regjistruar 16 774 infe./ktime të reja dhe 89 h umbje jete nga ko vi d në 24 orët e fundit krahasuar me një ditë më parë.