Kancelarja Gjermane Merkel na hab it me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon…


Kancelarja Gjermane znj Angela Merkes sot është prononcuar në mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe t ensionet mes dy vendeve janë ac aruar shumë ditët e fundit.

Kancelarja Gjermane Merkel na hab it me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon. Kancelarja Merkel kr itikoi a shpër qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e Natoo por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian. Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë.