Ju kan rrejt: E Pranon Edhe Ambasada E Gjermanisë, Ja kur kekën Vizat për Qytetaret e Kosovës qe dëshirojnë te punojnë atje


Tashmë dihet se shumë vetë presin për një vizë pune për të ardhur në Gjermani. Po si qëndron puna aktualisht me dhënien e vizave në ambasada? Dhe, a po e ndryshon krizaa e k orones nevojën e Gjermanisë për fuqi punëtore nga jashtë?

Vetëm pak muaj më parë, më 1 mars 2020 hyri në fuqi ligji për fuqinë e kualifikuar punëtore në Gjermani. Ai do duhej t’ua lehtësonte qytetarëve nga vendet e treta jashtë BE ardhjen me punë në Gjermani. Shumë qytetarë nga Shqipëria e Kosova lidhën shpresat me këtë ligj.

Ju kan rrejt: E Pranon Edhe Ambasada E Gjermanisë, Ja kur kekën Vizat për Qytetaret e Kosovës qe dëshirojnë te punojnë atje. Gjithsekush që kishte një zanat të kualifikuar apo kishte një kontratë dhe njihte gjuhën gjermane në nivelin që kërkohej mund ta provonte fatin e të kërkonte punë në Gjermani.