Ja si ta hiqnii mykun nga muret e Shtëpisë?

Sapo fillon lagështia, shfaqen edhe njollat e mykut në muret e shtëpive, kryesisht pranë parvazeve të dritareve.Myku nëpër mure është një pr oblem që vërehet më së shumti në banesat e vjetra dhe në ato ku nuk ka shkëmbim ajri.

Ai shkakton pro bleme me al ergjinë dhe a stmën, prandaj duhet el iminuar menjëherë.Kur troket myku në shtëpi, duket si një pr oblem që nuk ka zgj idhje nayrale, por nuk është aspak kështu.

Si të hiqnii mykun nga muret Si fillim duhet të keni parasysh disa këshilla praktike që do t’ju ndihmojnë të mbani situatën nën kontroll; të largoni sa më shumë lulet dhe bimët në ambientin që ka mykk, të mos thani rroba në brendësi të banesës dhe të krijoni sa më shumë korrent ajri mes dyerve dhe dritareve.

Në banjë dhe kuzhinë instaloni aspiratorë.Nëse zgjidhni të lyeni muret, atëherë blini një bojë antimyk e cila e lejon murin të ‘marree frymë’.