Ja se cfarë ndodh me trupin nëse nuk konsumoni bukë për 30 ditë, do mbeteni pa fjale

Për ne shqiptarët buka është njëlloj si qershia mbi tortë, është ajo që i jep gjithçkaje.Por çfarë ndodh me trupin e njeriut në qoftë se vendosni të mos hani bukë për të paktën një muaj.

Do të bini nga pesha: buka është e pasur me karbohidrate të rafinuara, gjë e cila çon në akumulim të ujit në trup.Është vlerësuar që çdo gram karbohidratesh që hani grumbullojnë 3-4 gram ujë. Kjo gjë do t’ju bëjë të ndiheni më të fryrë dhe të akumuloni yndyrë, sidomos rreth zonës së barkut.

Përmirësoni sistemin tretees: Gluteni, karbohidratet e rafinuara dhe përbërësit e tjerë që gjenden në bukë ju bëjnë të ndiheni më të fryrë. Ato ngadalsojnë tretjen e ushqimit gjithashtu.Eleminimi i bukës për një muaj do të përmirësonte ndjeshën punën e sistemit tretës dhe do të riaktivizionte metabolizmin tuaj.

Fibrat e gjendura me shumicë tek buka, jo vetëm që ndihmojnee në stabilizimin e niveleve të sheqerit në gj/ aak, por zvogëlojnë dhe rrez/ikun e obe zitetit dhe sem. undjeve kro’nikee,shkruan ditorja.