Ja sa kohë i duhet vak/sinës së ko vi d që të japë efekt…

Edhe kur merrni va ksinën, do të duhet kohë që trupi juaj të ndërtojë një përgjigje imune që do t’ju mbrojë, kështu që mjekët i nxisin njerëzit t’u përmbahen në masave parandaluese edhe pas vaks inimit.Pra, duhet të jeni të mbrojtur plotësisht nga kor onavi rusi në afat prej rreth një muaji.“Sapo të merrni vak sinën.

Zakonisht ka një vonesë midis marrjes së vak sinës dhe mbrojtjes nga vir usi. Kjo është koha që i duhet sistemit tuaj imunittar për t’iu përgjigjur antigjenit të ri dhe për të zhvilluar kujtesën”.Kjo do të thotë që qindra e mijëra njerëz që vaksinohen mund të jenë të pambrojtur”, ka thënëOgbuagu.

Për më tepër, nëse anashkaloni një dozë të vetme të vaksinës, nuk do të mbroheni plotësisht dhe mund të inf ektoheni. Përveç kësaj, faktorë të ndryshëm ndikojnë në atë se sa shpejt sistemi imunittar i një personi i përgjigjet vak/sinës.

Otto Yang, profesor i mjekësisë në departamentin e sëmu/ndjeve infe/ktive dhe mikrobiologjisë, imunologjisë dhe gjenetikës molekulare, tregon se mosha është një nga ata faktorë.