Ja pse të gjithë duhet të pinë një lugë uthull molle para se të flenë: Ju ‘sheeron’ nga të gjitha

1.Ndihmon të h umbisni peshë: Siç dihet gjatë gjumit realizohet një proces shumë kompleks siç është filtrimi dhe el eminimi i to ksinave nga trupi i njeriut.

Uthulla e mollës jo vetëm që e përshpejton atë, por nxit metabolizmin të djegë sa më shumë kalori. Ajo ka fuqinë të shpërbëjë brumërat, kurse ant ioksidanti i saj kryesor, pektina, i jep trurit dhe trupit nd jesinë e ngopjes.
2.Lehtëson dhimbjet e fytit: Uthulla e mollës ka veti anti-bakteriale dhe anti-inflamatore që dobësojnë fuqinë vepruese të b aktereve në rast virozash ose kur keni infl amacion të laringitit.

3.Ul nivelin e lartë të sheqerit në gj ak: Uthulla e mollës nxit prodhimin e insulinës në g jak dhe shpërbën ka rbohidratet to ksike që qarkullojnë në organizëm dhe që çojnë në shfaqjen e d iabetiit.