Ja Cili Qytet Shqiptar U Shpall Si I Dyti Më I Bukur Në Botë

Ja Cili Qytet Shqiptar U Shpall Si I Dyti Më I Bukur Në Botë.

Gjithmone ju kemi informuar dhe vazhdimisht lexojme mbi qytetet më të bukura në botë, të cilat duhet t’i vizitoni të paktën një herë në jetë.

Por ndryshe nga heret e tjera kësaj here sugjerimet tona drejtohen nga Shqipëria jonë e bukur, e më saktë Berati.
Agjencia japoneze për turizmin “JATA” ka publikuar se fundmi listën e qyteteve më të bukur në botë ku është edhe qyteti i Beratit ne vend te dy, dhe thuhet se është futur në këtë klasifikim për vlerat arkitekturore e kulturore që posedon.

Duke bërë një përshkrim te Beratit, agjenzia japoneze JATA shkruan: “Mangalemi, qyteti i vjetër i Beratit, shtrihet në brigjet e Osumit dhe është pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO-s.