Ja cila është arsyeja kryesore përse pas të 50-tave fillon marramendja, ja si ta rregulloni këtë

Ja cila është arsyeja kryesore përse pas të 50-tave fillon marramendja.

Marramendja dhe lehtësimi i kokës nuk janë të njëjta, edhe pse shumë njerëz i ngatërrojnë kur përshkruajnë she.njat e tyre te mjeket.

Këto të fundit mund të vijnë nga zakone të përditshme që lehtë mund t’i ndryshoni, por marramendja mund të tregojë edhe kushte të tjera themelore. Plakja: Njerëzit mbi 50 vjeç fillojnë të përjetojnë ndryshime në veshin e tyre të brendshëm. Ky ndryshim fiziologjik normal mund të çojë në lehtësim të kokës kur ngrihet në këmbë pasi fle në pozicionin e gabuar. Si ta rregulloni: Provoni të ngriheni ngadalë. Kur duhet të shihni një mjek? Nëse ndjenja vazhdon pas disa minutash ose nëse ndodh rregullisht.

Sheqeri i ulët në gj ak, Nëse i anashkaloni vakte shpesh ose nëse vuani nga diabeti mund të mos keni mjaftueshëm sheqer në gjakun tuaj. Trupi juaj atëherë përdor rezervat e tij dhe truri juaj merr më pak energji, gjë që mund t’ju bëjë të ndjeni lehtësim të kokës, pasi energjia e mbetur shpërndahet ndër të gjitha organet e nevojshme.
Diaabeti gjithashtu mund të shkaktojë probleme të veshit të mesëm, të cilat mund të çojnë gjithashtu në ndjesinë e lehtësimit të kokës.Si ta rregulloni: Pini lëng portokalli, hani ose rregulloni marrjen tuaj të insulinës.Kur të shihni një mjek? Nëse pasi të keni ngrënë shenjat tuaja vazhdojnë, mund t’ju duhet të konsultoheni me një mjek.

Sportet që përfshijnë ushtrime kardiova skulare e bëjnë pompën e zemrës suaj më të ngadalshme me kohën, gjë që është e mirë, por nganjëherë mund të çojë në marramendje kur ndryshoni papritur pozicionin.
Si ta rregulloni: Provoni një rutinë më të freskët dhe ecni ngadalë pasi të luani sporte, veçanërisht nëse ndjeni lehtësim të kokës.Kur të shihni një mjek? Kur ndjenja vazhdon, pa lehtësim, pasi të uleni ose nëse ndodh papritur kur nuk luani sport.