Ja çfarë ndodh me trupin tuaj nëse hani një banane e një avokado çdo ditë

Ja çfarë ndodh me trupin tuaj nëse hani një..

Nuk është diçka e re të thuhet se trupat tanë kanë nevojë për vitamina dhe minerale esenciale për mirëmbajtjen e shëndetit.

Megjithatë, ekzistojnë dy fruta që janë të pasura në minerale e vitamina – bananja dhe avokado.
Një banane dhe një avokado në ditë, sipas studimeve, ndihmon në pastrimin e enëve të gjakut nga toksina, duke parandaluar kështu arteriosklerozën.

Përveç kësaj, nivelet e larta të kaliumit në të dy produktet mund të përmirësojnë ndjeshëm shëndetin e përgjithshëm kardiovaskular.Një banane e vogël arrin të ofrojë sasi të madhe kaliumi, fibrash, të vitaminës B6 dhe C, bakrit dhe manganit.Ndërkaq, një avokado arrin të ofrojë fibra, vitamin C dhe K, magnez, si dhe kalium.