Ja 3 ushqime që duhet të hani gjatë perioddave dhe 3 që duhet të shmangi me patjetër

Nevojat ushqyese të grave ndryshojnë gjatë gjithë ci/ klit men/ strual, dhe luhatja e hor/moneve nuk është arsyeja e vetme për këtë.Ato gjithashtu humbbasin mineralet thelbësore dhe vitaminat Në mënyrë që të rikthehen këto humbbje, ekspertët rekomandojnë një dietë të ekuilibruar në përputhje me perioddat e tyre.

Brokoli do t’ju ndihmojë të kompensoni humbbjen.Përveç hekurit, brokoli është i pasur me fibra, magnez dhe kalium që do t’ju ndihmojë në uljen e fryrjes, rregullimin e tretjes dhe relaksimin e muskujve nëse vu ani nga ngërçet.Bananet mund të jenë zgjedhja juaj më e mirë gjatë perioddave.

Këto fruta janë plot kalium, magnez dhe fibra. Ato do t’ju ndihmojnë të menaxhoni lëvizjet e parregullta të zorrëve, diarrenë dhe dëshirat për ushqime të tepërta.Çokollata e zezë: Nëse keni nevojë për një justifikim për të ngrënë më shumë çokollatë, këtu është një e shkëlqyer.

Çokollata e zezë përmban mjaft minerale të shëndetshme si hekuri, magnezi, antioksidantët dhe flavanolet. Këto të fundit mund të përfitojnë nga rrjedha e gj/ akut dhe të relaksojnë enët e gja/ kut. Për të mos përmendur cilësinë magjike të çokollatës për rritjen e humoriit tuaj.