Italia merr vendimin e papritur/ Ja cfarë pritet të ndodhë gjatë festave

Italia do të izolohet ne pjesën më të madhe të festave të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri, për të parandaluar rritjen të rasteve të koron aviru/sit.Gjatë festave, do të qendrojne te mbyllura dyqanet,restorantet dhe baret, ndersa qytetaret do të lejohen të levizin vetëm per punë ose për em ergjenca shëndetësore.

Kryeministri italian, Giuseppe Conte tha se ky vendim nuk ishte i lehtë por ata ishin të detyruar për shkak të numrit të lartë të infe ktuarve ditorë.“Ekspertët tanë ishin shumë të shqetësuar për një rritje të rasteve gjatë festave.Prandaj, ne u detyruam që të veprojmë.Prandaj na u desh të vepronim.

Gjatë kësaj periudhe, italianët mund të pranojnë në shtëpitë e tyre deri në dy mysafirë, por këtu nuk përfshihen edhe personat nën moshën 14-vjeçare.

Ndërkaq, ora e ndalimit të qarkullimit do të vazhdojë të jetë nga ora 22:00 deri në orën 05:00”, ishte deklarata e Giuseppe Conte.Nga 28 deri më 30 dhjetor si dhe më 4 janar, do të aplikohen masa më lehtësuese.