Italia me ne fund jep lajmin e madh ja cfare konfirmon

Në aeroportet italiane mbërrijnë 469.500 dozza reja të vakssinës së Pfi zer Bio Ntech që është dhe kuota javore që shtëpia farmaceutike do sjellë në Itali deri në furnizimin e plotë me 26.9 milionë vak/sinave.

Komisari për emergjencën shëndetësore, Domrnico Arcuri, informon se deri më sot në Itali janë vak/sinuar 8361 persona, baras me 86% të 9.750 dozave të para të mbërritura tre ditë më parë, më 27 dhjetor.

Vak/sinat e mbërritura sot në aeroportet italiane do të shpërndahen me furgonë me aparaturat speciale frigoriferike në 203 qendrat e vaksinimit në gjithë territorin kombëtar.

Çdo flakon vak/sine përmban 6 doza, ndërsa çdo dozzë për çdo person është baras me 0.3 mililitër vak/sinë, shkruan ditorja.