Italia me Masa te Reja nga Dita e Sotme, ja Çfare Duhet te Dini…!

Diten e premte ne 6 nenetor hyjne ne fuqi masat e reja ne Itali dhe duhet te keni kujdes.Keto jane 3 zonat sipas niveleve te rrezikut.1-Zona me nivel të lartë të përhapjes së virusit në mënyrë të pakontrolluar e identifikuar si zona e kuqe ku hyrja e dalja nga ky territor do të jetë e ndaluar për një periudhë të caktuar kohe.

2-Zona me nivele të lartë infektimi, por jo i pakontrollueshëm e konsideruar si zona portokalli me masa kontrolli e lëvzje të popullsisë dhe të aktiviteteve tregtare e prodhuese në varësi të urdhëresave të marra nga autoritetet lokale e dhe për këto rajone do të jetë e ndaluar hyrja e dalja drejt rajoneve të tjera.

3-Zona e tretë apo zona e gjelbër, ku do të aplikohen masa të njëjta në të gjithë territorin kombëtar.Ndarja e vendit në tre zona të mëdha rreziku pandemie do të bëhet në bazë të 21 treguesve analitikë të përcaktuara nga komiteti tekniko shkencor i ekspertëve për përballimit e emergjencës shëndetësore kobmëtare.

Në masat e reja që hyjnë në fuqi prej datës 5 nëntor, është parashikuar ndalimi i qarkullimi të popullisisë në të gjithë territorin kombëtar prej orës 22 të mbrëmjes deri në ora 5 të mëngjesit. Lëvizja brenda këtij orari do të bëhet vetëm për motive pune , shëndeti ose jetësore, dhe e shoqëruar me fletën autodeklarimit.

Aktivitetiet e lokaleve, bareve, restorante do të jenë të hapura nga ora 5 e mëngejsit e deri në ora 18 të mbrëmjes dhe do të lejohet maksimumi 4 persona të ulur në tavolinë.Muzetë, palestra, impiantet sportive, ekspozitat, qendrat estetike, qendrat termale, sallat e lojërave, bastet sportive do te jenë të mbyllura. Po ashtu janë të ndaluara koncertet, spektaklet, eventet kulturore si në ambiente të hapura dhe në ato të mbyllura, po ashtu dhe eventet publike e private.