Italia me masa të reja, Këto janë rregullat për Shqiptarët…

Ambasada në Itali ka njoftuar shtetasit shqiptarë për masat e reja që janë ndërmarrë nga qeveria italiane.Ambasada kërkon nga të gjithë shtetasit kosovarë me vendbanim/qëndrim në Itali të respektojnë masat dhe protokollet paranddaluese.

Të përcaktuara në Dekretin e Qeverisë italiane të datës 18 dhjetor 2020, në të cilin parashikohen masat si në vijim,Nga 24 dhjetor deri me 06 janar 2021 territori italian i nënshtrohet kufizimeve të lëvizjes dhe qarkullimit midis komunave dhe rajoneve, zhvendosjet lejohen vetëm për arsye pune, shëndetësore dhe nevoja urgj/ente.

Kthimi/hyrja në Itali obligon të gjithë shtetasit të pajisen me testtin, si dhe vetë izo/limin 10 ditor dhe mbikëqyrjen shëndetësore,Kalimi tranzit nëpër Itali: të gjithë shtetasit kosovare që udhëtojnë nga shtetet e BE-së mund të kalojnë tranzit përmes rrugëve tokësore në territorin Italian.

Duke plotësuar formularin e vetëdeklarimit ku shpjegon qartë qëndrimin në 14 ditët e fundit, si dhe duhet të lëshojnë territorin italian brenda 36 orëve.Gjatë kësaj periudhe, Ambasada e Republikës së Kosovës në Itali do të ofrojë shërbime konsullore vetëm në raste të jashtëzzaakonshme dhe urgjeente,ditorja.