Itali/ Ndryshimè te rrègullave pèr lèvizjet midis komunavè gjatè pushimève

Qeveria mund të bëjë ndryshime në kufijtë e udhëtimit midis qyteteve të vogla në ditet e nxehta 24, 26 dhjetor si dhe 1 janar. Presidenti i Rajonit të Ligurisë, Giovanni Toti, zbulon: “Duket se ekzekutivi po pranon kërkesën tonë për të ndryshuar këtë rregull ab.surd”.

Përmes faqes, pra, qeveria mund të specifikojë se cilat lëvizje do të jenë të mundshme.“Ne me të vërtetë shpresojmë që mirekuptimi të ketë fituar! Për ditë ne kemi këmbëngulur se mos lëvizja midis komunave gjatë festave do të kishte qenë një padrejtësi për miliona italianë.

Duket se qeveria më në fund po pranon kërkesën tonë për të ndryshuar këtë rregull absurd”. Presidenti i Rajonit të Ligurisë dhe nënkryetari i Konferencës së Rajoneve.

“Ne me të vërtetë shpresojmë kështu – nënvizon Toti – dhe ne presim konfirmimin për t’u gëzuar së bashku me të gjitha familjet e gati 8 mijë komunave italiane që do të jenë në gjendje të ribashkohen si zakonisht, në siguri, por me ngrohtësinë që vetëm të dashurit mund të na ofrojnë brenda një viti shume te vesh.tire”,ditorja.