Informacione me Rëndësi nëse doni ta merrni Shtetsinë e Zvicrës !

Kantoni qendror zviceran i Aargau sapo ka votuar për ta bërë më të vështirë procesin e natyralizimit. Cilat kantone të tjera kanë procese të vështira natyralizimi?Struktura federale e Zvicrës do të thotë se mund të ketë ndryshime të gjera në ligje, kultura dhe zakone në atë që është gjeografikisht një vend relativisht i vogël.

Pak më pak se dy të tretat (64 përqind) e votuesve në Aargau të Dielën votuan në favor të proceseve më të rrepta të natyralizimit.Në mënyrë të veçantë, aplikantët në Aargau tani nuk mund të kenë marrë ndihmë sociale qeveritare për një periudhë dhjetë vjet para aplikimit.

Përjashtime do të bëhen për raste të veçanta të vështirësive, të tilla si një sëmundje, paaftësi ose nevojë e mirëfilltë financiare.

Ligji i ri gjithashtu kërkon që kandidatët për nënshtetësi zvicerane të bëjnë një test me shumë zgjedhje mbi njohuritë e tyre historike dhe gjeografike të vendit.