I panë me sy/ Dalin dëshmitë rrë qethëse për dy vëllezërit shqiptar që i mori treni para në Gjermani: Ata bërtitën në shqip, pastaj…


Njëri ishte 13 vjeç dhe tjetri 17 vjeç. Kjo ngj arje e rëndë ndodhi në stacionin e trenit Bruckberg në Bavarinë e Ulët. Nga ”Bi ld” raportohet se dy të rinjtë donin të kapnin trenin në drejtim të Landshut, i cili ishte tashmë në stacion. Teksa ata ishin duke vrapuar një tren që po vinte nga Mynihu i mori para.

”Bild” ka sjellë dëshmitë e atyre që e panë këtë ngjarje të rëndë. Disa prej tyre janë student dhe kanë thënë se dy vëllezëriz shqiptarë kishin bë rtitur, por ata nuk e kishin kuptuar kishin folur në një gjuhë të huaj, me siguri ka qenë shqip.

Rreth 100 shërbime të ur gjencës ishin gjithashtu në vendin ku ndodhi ngjarja e rëndë, por për dy vëllezërit shqiptar ishte shumë vonë.