I hidhni lëvozhgat e Vezëѕ, po bëni shumë gabim, Ja si t’i përdorni për shendettin tuaj

Lëvozhgët e vezëve janë konsideruar të padobishme për shkak se është menduar se kanë ekzistuar vetëm për të mbrojtur nga brenda vezën.Megjithatë, duket se mendimi ka ndryshuar.Lëvozhga e vezës është një burim i pasur i mineraleve.

Ato përbëhen nga 90% kalcium. Kalciumi është zhytur me lehtësi nga trupi për shkak të përbërjes së saj kimike e cila është identike me strukturën e dhëmbëve tanë dhe kockat.

Nëse konsumohet siç duhet, kalciumi mund të stimulojë prodhimin e qelizave të gja. kut, parandalojnë osteo-porozën dhe madje edhe rregullimin e presionit të gja. kut dhe nivelet e kolest-erolit.

Sipas hulumtimit, lëvozhga e vezës mund të jetë një shtesë ideale për kalcium.Përveç kalciumit, lëvozhga e vezës përmban sasi të larta të hekurit, zinkut, bakrit, fluorit mangan, fosfor, krom etj.Për të marrë nivelin ditor të rekomanduar të kalciumit e gjitha çka ju duhet është të konsumoni rreth 3 gram lëvozhgë te grimcuar vezë.