I dha 50 euro policitt në Rinas per te kaluar kufirin, ja cfare i ndodhi 24-vjeçarit shqiptar

Si rezultat i masve kufizuese dhe shtimit të kontrolleve në zbatim të masave parandaluese për moslejimin e udhëtimit drejt vendeve të BE-së të atyre shtetasve që nuk plotësojnë kushtet për të lëvizur në hapësirën Schengen, shërbimet e Policiisë Kufitare në Rinas kanë are/stuar në flagrancë.

Për veprën pe nale “Korr/upsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, shtetasin L. L., 24 vjeç, banues në Tiranë.Arre/stimi i tij u bë pasi gjatë kontrollit të dokumentacionit dhe intervisitimit për qëllimin e udhëtimit në vendet e BE-së.

Kky shtetas, duke qenë se ai nuk justifikonte qëllimin e lëvizjes dhe nuk plotësonte kushtet për të udhëtuar në hapësirën Schengen, i ka ofruar punonjësit të Policisë 50 euro, për ta lejuar që të vijonte udhëtimin.Policia Kufitare apeelon për të gjithë shtetasit që duan të udhëtojnë drejt vendeve të BE-së.

Që në rast se nuk plotësojnë kushtet për të lëvizur në hapësirën Schengen, të mos ndërmarrin asnjë veprim të kundërl/igjshëm, të mos përpiqen për të korru/ptuar punonjësit e Policiisë pasi do përballen me ligjinn,ditorja.