Historia e Bleona Matës, nëna e saj tregon per here te pare detajin e rralle..


Në fshatin Zapod të Kukësit ndodhet shtëpia ku u lind dhe u rrit deri në moshën 6 vjeçare Bleona Mataj.Historia e saj është e njohur gjerësisht në Shqipëri.

Për shumë vite, dera e dhomes se saj ka qëndruar e mbyllur. Askush nuk ka dëshirë që të hyj aty, pasi ajo mbart dh imbjen e humbjes së një fëmije.

Tashmë dhoma është mbuluar nga pluhuri dhe aty nuk dëgjohen më zërat e gëzueshem të Bleonës dhe vëllait të saj. Kujtimet e pakta që kanë mbetur në këtë dhomë nga vajza e vogël, janë ky fustan dhe kjo fotografi.

“Ka mbetur vetëm ky fustani i Bleonës, rroba e tjera i kam shpërndarë edhe niprave të tjerë sepse sa herë vij këtu bëhem me lotë më tepër”, tregon gjyshi i Bleona Matës.