Greqia futet sërish në karanttinë, ja sa kohë do të zgjasë këtë herë…!!

Kryeministri i Greqisë, Kyriakos Mitsotakis njoftoi sot një bllokim tre-javor në të gjithë vendin për të parandaluar përhapjen e ko vi d.Kjo është mbyllja e dytë që nga fillimi i pand emisë dhe do të fillojë të shtunën në mëngjes.

Të gjitha dyqanet me pakicë do të mbyllen dhe udhëtimet midis rajoneve do të ndalohen ndërsa autoritetet do të rifutin një sistem ku qytetarët do të marrin leje me mesazh për të dalë nga shtëpia në punë.

Shkollat ​​e mesme do të mbyllen dhe mësimi do të zhvillohet online. Mitsotakis thotë se rritja e rasteve të reja në pesë ditët e fundit e “detyron” atë të marrë masa tani, në vend që të presë për të parë nëse do të funksionojnë kufizimet e njoftuara kohët e fundit.

Ai gjithashtu tha se qeveria do të mbështesë financiarisht qytetarët të cilët do të preken nga bllokimi i ri, duke vënë në dukje se detajet e planit do të paraqiten nga Ministri i Financave.