Gjyshja më tha: “Dale moj ta pushojmë Stomakun në Sekondë” Ja si Sh.uan Dh.imbjett…

Gjyshja më tha: “Dale moj ta pushojmë Stomakun në Sekondë” Ja si Sh.uan Dh.imbjett…

Kush nuk ka pro.bleme me stomakun herë pas here? Ka dhjetëra arsye pse mund të keni dh.imbje të stomakut, si: gastriti, refluksi acid, intolerancën e laktozës, str.esi, etj.

Shumica prej tyre nuk janë se.rioze dhe kalojnë shpejt. Nuk ka arsye të drejtoheni te mjeku juaj dhe të merrni një recetë sa herë që keni shq.etësime të vogla në stomak.

Kemi mbledhur për ju disa receta natyrale për një stomak pa dh.imbje që mund t’ju ndihmojnë sa hap e mbyll sytë:

Piperi i specit të kuq
Konsumimi i piperit të specit të kuq mund t’ju ndihmojë me pro.blemet tuaja të stomakut në disa mënyra. Është një ane.stezik natyror dhe mund të zv.ogëlojë dh.imbjen dhe sik.letin tuaj.

Gjithashtu, mund të zvo.gëlojë aciditetin, të luf.tojë kundër ulç.erës peptike dhe të vr.asë disa lloje bak.teresh. Përveç kësaj, ndihmon në tretjen e ushqimit në mënyrë më efikase.

Jini të ndërgjegjshëm që ju duhet ta kombinoni atë me ushqime të tjera kur ta konsumoni.

Xhenxhefili
Xhinxheri ka një ndikim të mahnitshëm në shëndetin tonë të stomakut. Redukton infl.amacionin ashtu si aspirina, ibuprofeni ose anti-infl.amatorë të tjerë.

Orizi
Së bashku me pataten, tërshërën dhe ushqime të tjera me niseshte, orizi ndihmon të “mbulojë” stomakun, të lehtësojë tretjen dhe ka një efekt qetësues. Ushqime të tilla nuk qëndrojnë gjatë në stomak dhe nuk stimulojnë acidin refluks.

Soda
Bikarbonati i natriumit në ujë sode funksionon në 2 mënyra për dispepsinë.