Gjermania merr Vendimin e ri për Κaranttinë, Ja cfare ka vendosur

Teksa rastett vijojnë të shtohen ndjeshëm në të gjithë botën, disa prej vendeve kryesore po marrin masa të ashpra.Në Gjermani, kancelarja Angela Merkel do të vendosë që të mbyllen në karantinë edhe ata persona që kanë simpt0ma të lehta që nga k0lla.

Gjermania po aplikon Κarantinën e pjesshme, ku ka mbyllur vetëm aktivitetet argëtuese dhe kulturore, por pritet që masat të përfshijnë edhe mbajtjen e detyrueshme të maskave në shkolla.

Kulmi i valess së dytë është kapërcyer dhe paη demia është vënë nën kontroll sipas autoriteteve franceze. Ndërkohë në SHBA, shifrat e νίktimave dhe inf ktimeve vijojnë të jenë drama tike.

Austria do ta shpallë të martën karanttinën kombëtare, duke u bërë vendi i dytë në Europë, teksa kryeministri Kurz njoftoi se së shpejti do të nisë testtimin në masë të popullsisë.