Gjermania jep Lajmin e k eq për Qytetarët e Ballkanit, Ja çfarë u Vendos

Gjermania jep Lajmin e k eq për Qytetarët e Ballkanit..

Qeveria gjermane ka shtyrë me tre vjet afatet për pranimin e emingratëve të huaj, që kërkojnë të punojnë..

Dhe jetojnë atje, Ky vendim vjen mes kohës së vështirë të pandemisë së korro navirusit, ku mësohet se afatet e pranimit për të pakualifikuarit nga Ballkani janë zgjatur deri në vitin 2023.Qeveria gjermane ka shtyrë me tre vjet afatet për pranimin e emingratëve të huaj, që kërkojnë të punojnë dhe jetojnë në këtë shtet.
Ky vendim vjen mes kohës së vështirë të pan demisë së korro navirusit, ku mësohet se afatet e pranimit për të pakualifikuarit nga Ballkani janë zgjatur deri në vitin 2023.

Në një intervistë për Top Channel, Anila Shuka, ka bërë me dije se sektorë të ndryshëm si ai i ndërtimit, zejtarisë dhe gastronomisë dhe pastrimit nuk kërkon punëtorë të kualifikuar.

Vetëm në sektorin e ndërtimit në Gjermani kemi aktualisht 50 mijë krah pune nga Ballkani Perendimor. Kjo rregullore u hartua në vitin 2016 si një përjashtim për shtetasit e 6 vendeve të Ballkanit Perendimor për të penguar fluksin e refugjatëvëe që nisën të vinin në këtë rajon pas vitit 2015. E reja e rregullores është se në të ardhmen do të lejohen të vijnë vetëm 25 mijë punëtorë në vit. Rregulli i ri pra u miratua javën e kaluar nga kabineti qeveritar do të hyjë në fuqi në fillim të vitit të ardhshëm.”