Gjëra që duhet të bësh pas marrë dhënies int.ime! Ndryshe do jeni në rre.zik të madh..!!


Higjena e mirë duhet të jetë gjithmonë rregulli, jo përjashtimi, sidomos pas kontaktit int.im, thotë Sherry Ross, një specialiste në Santa Monica, Kaliforni.“Marrë dhënia mund të jetë mikpritëse për báktèrètt, çka janë shumë të rrez.ikshme për gratë, shtoi specialistja.

Ka zakone higjienike që duhet të ndiqni gjithmonë.Këtu ju tregojmë se cilat janë ato:Pastrohu me sapun dhe ujë pa aromë:“Lubrifikantët dhe báktèret në gishta, në gojë dhe në rèktùm mund të rrisin rre.zikùn e gjetjes së një inde.ksioni”, thotë Dr Ross, e cila gjithashtu rekomandon larjen e pjesëve inti.me me sapun pa erë dhe ujë.

Nuk duhet të lahen pjesët e brendshme të vágínès, sepse ajo ka sistemin e saj të brendshëm të pastrimit, kështu që dushet vágínále nuk janë të rëndësishme.Qëndro e hidratuar;“Duhet të hidratohesh nga një aktivitet i fuq.ishëm”, shtoi Dr. Nicole Scott, një mami në Universitetin e Indianas. Një dehidrim mund të ndikojë krejtësisht në trupin tuaj, nëse goja juaj është e thatë ose poshtë, ju duhet absolutisht të pini ujë. Për më tepër, një inf.eksion në fshíkèz shmánget në këtë mënyrë.

Hani ushqime të pasura me pròbiòtikë;“Kos, çokollatë e errèt, tranguj, çaji jeshil, ndër të tjera, do të ndihmojnë një shëndët të mirë në pjesën int.ime femërore”, tha dr. Kelly Kasper nga Universiteti i Indiana.Duhet ta ktheni në zakon ngrënien e disa prej këtyre ushqimeve në mënyrë që trupi juaj të rimëkëmbë ushqyesit e tij dhe për këtë arsye zvogëlon rrez.ikun e shfaqjes së një infe ksioni.

Sa më lirshëm nga rrobat;Pasi të keni bërë dashuri, është e këshillueshme të vishni gjëra të lirshme të tilla si pizhame dhe gjithashtu të rrini pa mbathje për të ajrosur pjesët private.Shmángní të brendshme të najlonit, sepse ato nxisin lagështinë dhe mund të shkáktòjnë infe. ksione,ditorja.