Fituesi i çmimit Nobel jep lajmin e mrekullueshëm për Co- vid 19, na gëzoi të gjithëve

Njerëzit janë duke u shqetesuar shumë nga kjo situatë e rëndë pandemie që po kalojne aktualisht. Koro. avirusi duket se nuk do të zhduket edhe për një kohë të gjatë nga rruzulli tokesor.

Por fituesi i çmimit Nobel në Mjekësi, Bruce Beutler në një intervistë për mediat italiane argumenton pse popullata, tashmë rezikohet më pak nga infektimi se në fillim të pand emise.

Duket qarte jetet e humbura nga Co vid po bien gradualisht. Distancimi social dhe maskat e kanë dhënë efektin e tyre mbrojtës. Popullata nuk është më aq e cenueshme sa në fillim, para vendosjes se masave bllokuese. Kjo është e vërtetë edhe pse aktualisht kemi një përqindje të vogël të popullsisë që është infektuar, por e gjithë kjo më bën të mendoj që nuk do të ketë një valë të dytë, u shpreh ai.