Fiku sheronn, 1 nga sem/undjett që ne Shqiptarëve na prek më së shumti nga konsumimi i ushqimeve që


Shumë njerëz vuajnë më së shumti nga hipertensioni, i njohur ndryshe si tensioni i lartë i gja kut.Tensioni i lartë i gja kut mund të jetë shkat. ërrimtar për zemrën, trurin dhe veshkat.Përpos kësaj, tensioni i lartë i gja kut shkakton kompl ikacione të tjera të rënda në lëvizjen e gjymtyrëve.Ai trajtohet me med ikamente por edhe nëpërmjet një regjimi të shëndetshëm ushqimor që nuk përfshin ushqime të shpejta e të përpunuara.

Frutat dhe perimet janë ndër më të rekomanduarat për uljen e tensionit të lartë. Një prej tyre është fiku, një frut i ëmbël që shijohet i freskët por edhe i thatë.Fiku rekomandohet për uljen e tensionit të gja. kut, kundër konstip acionit dhe në të mirë të tretjes. Ai është një nga burimet më të mira të kalciumit, një mineral shumë i nevojshëm për shëndetin e ko ckave.Kaliumi balancon nivelet e lëngjeve në trup dhe rregullon rra hjet e zemrës. Ai zgjeron enët e gja. kut dhe ndihmon në eli minimin e sodiumit nëpërmjet urinës.

Kripa e tepërt rrit presionin në enët e gja. kut dhe më pas rrit tensionin e gja. kut. Sasia e rekomanduar e kripës duhet të jetë më pak se 2.4 g në ditë.Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të përthithni më shumë prej ushqyesve të tij. Fiqtë e freskët mund t’i hani në mëngjes duke i përzier me drithëra ose nëpërmjet vakteve.