Fantastike/ Zvicra vjen me një lajm të mirë për mërgimtarët, që shkojnë në vendlindje për festat e fundvitit (Foto)

Në këtë listë Zvicra ka vendosur disa vende nga Ballkani përfshirë edhe Serbinë, Maqedoninë dhe Malin e Zi, por jo edhe Kosovën dhe Shqipërinë. Njëkohësisht edhe ata kosovarë që posedojne ende pasaporta te Serbisë, mund të udhëtojnë nga Zvicra përmes Serbisë (transit) për në Kosovë.

“Duhet të vendosen në ka rantinë, njerëzit që kthehen nga një rajon ose shtet në listë. Pra, merret parasysh destinacioni dhe jo pasaporta e personit që çon në karantinë,ka dekalruar sot Yann Hulmann, zëdhënës nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (OFSP)ne Bernë për gazeten zvicerane.

“Lista azhurnohet rregullisht, zakonisht çdo 14 ditë. Shkalla e incidencës së virusit mund të ndryshojë shumë shpejt në një zonë, kështu që azhurnimi i listës çdo ditë nuk është i mundur. Nuk duhet të ketë një listë të azhurnuar deri në fillim të vitit të ardhshëm.”

Zyrtari nga Berna ne vazhdim shpjegon se “Sipas masave dhe ligjeve zvicerane ata qe kalojne, nen 24 ore qendrimi tranzite përmes nje “vendi ne rrezik”, ne kete rast nëpër Serbi, kosovarët nu do t’i nenshtrohen karant./inimit”,ditorja.