Fantastike/ Rritja e pagave, sa është dhe sa do të bëhet rroga e mësuesve nga 1 janari

Rritja e pagave per mesuesit e sistemit parauniversitar do te jete 15% sipas vendimit me te ri. Keshtu konkretisht paga mesatare brutto e mesuesve te shkollave 9vjecare nga 65,800 leke do te behet 72,100. Ndersa er mesuesit e gjimnazeve nga 68,800 leke qe eshte do te behet 75,550.

Duke iu referuar deklarates se kryeministrit Rama tanime rritja e pagave hyri ne fuqi ne date 1 janar 2021.Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, Anila Denaj.

Gjatë konferencës së përbashkët me kryeministrin Edi Rama dha edhe detajet se sa do të rriten konkretisht pagat e mësuesve duke bërë edhe një krahasim me sa kenë qenë ato më parë.

Kurse ministrja e arsimit Evis Kushi per rritjen e pagave u shpreh se: “Rritja prej 15% e pagës së arsimtarëve duke filluar nga 1 janari i vitit që vjen është dëshmi reale e mbështetjes së qeverisë shqiptare ndaj kësaj kategorie vitale të shoqërisë.