Eshtë zbuluar nga Japonezët : Recetë e thjeshtë dhe efikase me vezë dhe uthull që largon dhi/mbjet e nyjeve

Eshtë zbuluar nga Japonezët : Recetë e thjeshtë dhe efikase me vezë dhe uthull që largon dhi/mbjet e nyjeve.

Janë të shumta recetat popullore që nuk njohim. Në këtë rast, na vjen nga Japonia. Përzierja e vezës duket se është e dobishme jo vetëm për dhembjet e ko ckave por edhe për gjendjen e këputjes. Ja si të veproni për të përfituar prej saj: Lajeni mirë vezën dhe vendoseni në një gotë, në të cilën më parë keni vendosur 150 ml uthull molle. Lëreni të qëndrojë për shtatë ditë. Gjatë kësaj kohe lëvorja e vezës do të shpërbëhet dhe do të mbetet vetëm një cipë e hollë që mban të bardhën dhe të verdhën e vezës.