Eshte tek ne, Ja cila është lulja që kushtton sa një shtëpi, po e gjetët Anglia jep 10mijë Euro

Eshte tek ne, Ja cila është lulja që kushton sa një shtëpi, po e gjetët Anglia jep 10mijë euro.Nëse mendoni kështu, na lini t’ju themi se e keni gabim. Ndoshta ju nuk e njihni bimën Primula Veris, një bimë aromatike e familjes Primulaceaa.

Që rritet në lartësinë 700-2.300 metra. Kjo bimë rritet në zonat malore. E quajtur “Lulja e Darvinit” apo “Primula e pranverës”.

Ka vlerë të madhe tregtare dhe bima e therë shitet deri në 50.000 euro kilogrami, në tregun gjerman apo dhe vende të tjera, shkruan ditorja.