Eshte shi.tur delja më e shtrenjtë në botë, nuk do e besoni çmimiin…(Foto)

Eshte shi.tur delja më e shtrenjtë në botë, nuk do e besoni çmimin.

Ajo është me prejardhje nga Holanda. Kjo dele u shit të enjten në një treg skocez nga menaxheri i një ferme.367.500 funta ose 412 mijë euro, është shitur dhe besohet se aktualisht është delja më e shtrenjtë në botë.

Delet Texel janë dele shumë të rralla dhe sigurisht, tejet të shtrenjta. Njihen edhe sikur dele muskuloze. Kryesisht gjenden në Mbretërinë e Bashkuar.Çmimi i parë ishte 10,000 funta por kërkesa e madhe për ta blerë në ankand ngriti shpejt çmimiin.Delja mban emrin Double Diamond, dhe tash pronar i saj është në person nga Manchesteri që quhet Jeff Ai ken,ditorja.