Era e keqee e gojës kurohet kështu, Gjyshërit tanë e kanë lënë trashëgimi këtë recetë që bën mrekulli

Gjyshet dinë ca nga ato sekretet e vogla që zgjidhin punë aty për aty, në kushtet e shtëpisë dhe sot Living do t’ju tregojë disa nga sugjerimet e tyre të vyera për: dhi mbje dhëmbësh, pl agë të gojës, aromë e padëshirueshme dhe probleme të tjera të lidhura me gojën.

Mahisjet, që mund të shfaqen atëherë kur s’i pret: kur je me pushime, një të shtune në darkë apo një të diele pasdite.

Nëse dhëmbi ose dhëmballa është gërryer, në këtë boshllëk fut një copë karafili (nga ai që përdorni për sherbetin e bakllavasë).Dhi mbja do të zbutet shumë shpejt, deri sa të të kalojë plotësisht. Përgatit një kompresë me gjethe Groshële apo Dragoi të lara mirë dhe aplikoje direkt mbi pjesën e mishrave që dhembin.

Por edhe një kompresë, duke përvëluar gjethet e Mëllagës në pak ujë të vluar, nuk do ishte më pak efikase. Kulloji më pas gjethet e mëllagës dhe vendosi direkt mbi pjesën e dhimbshme të mishrave të dhëmbëve.Mos u çudit. Pasi t’i kesh larë shumë mirë ca Gjethe Delli mund t’i përtypësh gjatë dhe dhi mbja zhd uket.

Vlen njësoj edhe për majdanozin. Merr disa gjethe të freskëta të tij dhe përtypi ngadalë. Janë qetësuese shumë të mira të dhi mbjes së dhëmbëve dhe mishrave.Pasi t’i kesh shtypur mirë disa gjethe lakre, me lëngun e shtry dhur të tyre njom kompresa të vogla dhe vendosi direkt në zonën e infe ktuar apo të dhi mbshme.Ndërroje disa herë kështu kompresën që është mirë të përgatitet me garzë të sterilizuar.