Ekskluzivee/ Gjermania merr Vendimin e Papritur rreth Kufijve

Gjermania e vendos Zvicrën përsëri në lístën e zonave me rrezík.Instituti Robert Koch tani identifikon gjithashtu Zvicrën, Poloninë dhe Irlandën si zona me rrezíkk.

Për shkak të numrit në rrítje të ínfeksíoneve të reja, RKI ka shpallur gjithashtu të gjithë Austrinë, me përjashtim të Karinthia, një zonë me rrezík. Paralajmërimi i udhëtimit është i vlefshëm nga e shtuna.

Kryeqyteti Vjenë, si dhe shtetet federale të Tirolit dhe Vorarlberg ishin tashmë në lístën e kuqe,Rrítja masíve e numrit të ínfeksíoneve po shka kton gjithashtu vështírësi në rrítje të autoriteteve në kantonin Aargau. Për shkak se numri i rasteve në Aargau është rrítur gjashtëfishuar në vetëm dy javë.

Aargau Contact Tracing është i mbingarkuar. Tani ofícerët e mbrojtjes cívíle duhet të thirren për mbështetje.