Ekskluzivee/ Gjermania lëshon 20 mijë leje pune për qytetarët nga Ballkani, këto janë profesionet më të kërkuara


Vitet e fundit, mijëra qytetarë nga rajoni ynë kanë shkuar për të punuar në Gjermani, me numrin më të madh të punëtorëve në sektorin e mjkësisë, por edhe në atë të ndërtimit.

Tre vjet më parë, Ministri gjerman i Punës dhe Çështjeve Sociale, Andrea Nales zbuloi se në pesë vitet e ardhshme, Gjermania duhet të lëshojë 20 mijë leje për punëtorët nga Bosnja, Serbia, Mali i Zi, Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova. Aktualisht në Gjermani, profesionet më të kërkuara kanë të bëjnë me sektorin e mjekësisë.

Siç janë mjekët dhe infermierët, pastaj është sektori i teknologjisë informative (IT), inxhinierët elektrik, ata mekanikë, por edhe ata të sektorit të ndërtimtarisë dhe transportit. Gjermania lëshon 20 mijë leje pune për qytetarët nga Ballkani, këto janë profesionet më të kërkuara,ditorja.