Ekskluzive/ Në Gjermani, ministri jep lajmin e Madh: Ja deri kur pritet që të zgjasë Bllokimi…(Foto)

Gjermania mund te kete masa te lehta bllo kimi deri në pranverën e hershme nëse infeksionet nuk vihen nën kontroll ndaj gjithcka varet nga numri i te infe ktuarve.

Altmaier i tha “Die Welt” se :“Kemi tre ose katër muaj të gjatë dimri përpara,” “Është e mundur që kufizimet të qëndrojnë në fuqi deri në muajt e parë të vitit 2021.”

Kancelarja Angela Merkel ra dakord me udhëheqësit e 16 shteteve federale të Gjermanisë të mërkurën për të zgjatur dhe forcuar masat kundër koro navir usit të paktën deri më 20 dhjetor por nese numri i te infektuarve do te bie pritet nje hapje me e shpejet dhe lehtesim te masave.

Gjermania vendosi një bllokim në fillim të nëntorit, i cili mbylli bare dhe restorante, por lejoi që shkollat ??dhe dyqanet të qëndronin të hapura.Masat kanë ndaluar rritjen eksponenciale të rasteve, por infeksionet kanë mbetur në një nivel të lartë.