Ekskluzive/ Ky vend Evroρian në “BΙΙokim” Total nga dita e martë

Për tri javët e ardhshme, Austria do të hyjë në izo lim të plotë.Me përjashtim të dyqaneve ushqimore dhe farmacive, çdo gjë do të mby llet. Gjatë 24 orëve do të këtë orë policore. Të drejtë të daljes do të knë vetëm personat me arsye të domosdoshme.

Izolimi në shtetin austriak do të fillojë nga dita e martë (17 nëntor) dhe parashihet të përfundoj me 6 dhjetor. Kështu njoftoi qeveria austriake të shtunën pasdite në një konferencë.

Dyqanet tregtare dhe biznesore do të mbyllen tërësisht, me përjashtim të supermarketëve dhe farmacive. Nuk lejohet të punojnë as sallonet e floktarëve dhe as sallonet tjera të bukurisë. Shkollat do të mbyllen dhe do të vijojnë mësimin në distancë.

Përveç kësaj, kufizimi i daljes nga ora 20:00 – 06:00, tani do të hyjë në fuqi për gjatë 24 orëve. Pra, të drejtë të daljes nga shtëpia, do të kenë vetëm ata që kanë arsye të domosdoshme.