Ekskluzive/ Greqia nis zbatimin e planit të paralajmëruar vetëm pak ditë më parë nga do të pushttohet….

Ekskluzive/ Greqia nis zbatimin e planit të paralajmëruar vetëm pak ditë më parë nga do të pushttohet.

Para disa ditësh, paralajmëroi se Greqia është duke u përpjekur për të rikthyer në tavolinën e bisedimeve me Shqipërinë çështjen e marrëveshjes detare, konkretisht atë të Z onave Ekskluzive Ekonomike.

Pasi Greqia i ka mbyllur marrëveshjet detare me Italinë dhe Egjiptin, ajo ka hyrë në një pë rplasje gati ushtarake me Turqinë për të përfituar z onat ku gjenden naftë dhe gaz. Por, Athina nuk mendon të ndalet me kaq. Objektivi tjetër janë nafta dhe gazi në ujërat shqiptare. Për këtë arsye, ashtu siç e k onfirmojnë edhe mediat greke, Athina po këmbëngul me të gjitha mënyrat për të rikthyer në tryezën e bisedimeve marrëveshjen e Detit.