Ekskluzive/ Austria mbyll 45 pika kufitare, Ja çfarë duhet të dini…

Shtete të ndryshme në botë po marrin masa të reja shtrënguese në përpjekje për të frenuar përhapjen e ko vi d.Austria së fundmi ka vendosur të mbyllë 45 pika kufitare me Sllovakinë dhe Republikën Çeke.

Ka qenë një urdhër i ministrit të Brendshëm austriak, KarlNehammer, për një masë të tillë për të ruajtur rendin dhe sigurinë publike.

Ndërkaq, sipas ministrit të Shëndetësisë Rudolf Anschober, statistikat e fundit të infe-ksioneve nga këto shtete janë alarmantte.

Republika Çeke ka një numër masiv të infe-ksioneve të reja me vir-usin, ndërkohë që në Sllovaki ka dyshime për raste të shumta të mutacionitt të vir-usit të ri,ditorja.