Ekskluzive: Angela Merkel la një thirrje për të gjithë ju në Gjermani, ja cfarë do të ndodhë…

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, të shtunën u bëri thirrje gjermanëve që t’i shmangin vizitat familjare për Festat e fundvitit dhe t’i shf rytëzojnë video-thirrjet për t’i shkëmbyer urimet, njësoj siç veprojnë u shtarët që ndodhen jashtë vendit.

Gjermania është duke u përballur me shtim të rasteve dhe vi ktimave të kor onaviru sit. Vlerësimi pozittiv për Merkelin për mbajtjen nën kontroll të valës së parë është shnddërruar në kri tika ndaj saj për atë që po cilësohet si dështim në valënn e dytë.

“Gratë dhe burrat që ndodhen larg shtëpisë për të na ofruar siguri e dinë çfarë do të thotë të keshë kontakt të kufizuar me njerëzit e dashur”, tha kancelarja gjermane gjatë fjalimit të saj javor.“Ata e dinë çka do të thotë që të keshë mundësi të flasësh vetëm përmes programit Sk ype për një periudhë të gjatë kohore e të mos jeshë së bashku (me të tjerët).

Ajo që na pret shumë prej nesh është e zakonshme për njerëzit në mi sionet jashtë vendit “, shtoi ajo.Politikanja e popullarizuar ka bërë thirrje emocionale para festave të fundvitit që njerëzit t’i shmangin udhëtimet e panevojshme dhe t’i pakësojnë kontaktet sociale sa më shumë pasi ek spertët shëndetësorë paralajmëruan rritje të numrit të infe ktimeve gjatë festave.

Vetëm të shtunën, Gjermania regjistroi mbi 31.000 raste të reja meko vi d dhe 702 vi ktima.Këto shfira janë dyfish më të larta në krahasim me numrat e regjistruar vetëm katër ditë më parë.