Edhe ne Austri gjendja aspak stabile, Qytetaret sapo kane vendosur qe mos me…

Mijëra u mblodhën në Vjenë të shtunën pasi qeveria austriake njoftoi një bllokim mbarëkombëtar për të përmirësuar rritjen e shpejtë të infe ksioneve në vend. Opozita të djathtë, Partia e Lirisë, ishte mes atyre që kanë bërë thirrje për kufizimet e reja.

Shumica e dyqaneve do të mbyllen dhe ngjarjet kulturore do të anulohen. Njerëzit do të jenë në gjendje të largohen nga shtëpitë e tyre vetëm për disa arsye specifike, duke përfshirë blerjen e sendeve ushqimore, shkuarjen te mjeku ose ushtrimet.

Qeveria austriake tha gjithashtu se duke filluar nga 1 shkurti, vendi do ti bëjë të detyrueshme vak sinimet. Mirëpo kjo po kundërshtohet nga qytetarët austriak. Mijëra u mblodhën në sheshin masiv në Vjenë. Rreth 1300 ishin në detyrë. Ata përdorën altoparlantë për tu thënë që kërkoheshin maskaa, por shumica nuk i mbanin ato.